Στην απόφαση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ισπανίας να αυξήσουν φέτος τον κατώτατο μισθό, παρά την υψηλή ανεργία που έχει προκύψει από την μακρά κρίση του χρέους στην Ευρώπη αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνοντας λόγο για μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική.
Όπως αναφέρει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα, και στις δύο χώρες, οι αριστερές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν – ενάντια στην οικονομική ορθοδοξία – ότι αυτές οι αυξήσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και ως προς τη στήριξη των ψηφοφόρων τους.
Υπενθυμίζεται ότι και το Bloomberg είχε αναφερθεί πρόσφατα στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη των δανειστών και να τους εξοργίσει μετά την ανακοίνωσή ότι η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό της χώρας κατά 11% στα 650 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,στρέφει την προσοχή του σε εγχώρια ζητήματα μετά τη διπλωματική νίκη του στην εξασφάλιση της επικύρωσης της συμφωνίας στο μακεδονικό, ελπίζοντας να δημιουργήσει ένα αφήγημα επιτυχίας καθώς προετοιμάζεται για Εκλογές φέτος.
Παράλληλα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση αυτή για τη χώρα μας και στους Ευρωπαίος αξιωματούχους καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του κατώτατου μισθού στην ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται πως στην Ισπανία οι Eκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου, ενώ και η Ελλάδα κινείται σε προεκλογική περίοδο.