Είναι πια ηλίου φαεινότερο πως το εγχείρημα της «Επιτροπής 2021» πάει… άπατο, αφού καμιά ακριβοπληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια δεν μπορεί να καλύψει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της επικεφαλής της Γιάννας Αγγελοπούλου να φέρει εις πέρας μια σημαντική αποστολή που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πολλά και για την χώρα.
Τελευταίο «κρούσμα» που αποδεικνύει το πόσο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ είναι η εξέλιξη του project, στο οποίο (δυστυχώς) επένδυσε αρκετά και η Κυβέρνηση, είναι η αποκάλυψη του «Βήματος» για τις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ απαιτήσεις της κ. Προέδρου από τις διοικήσεις των συστημικών Τραπεζών.
Μάλιστα η επικεφαλής του 2021, όπως διαβάζουμε στο ίδιο ρεπορτάζ, επιχείρησε να εμπλέξει (ανεπιτυχώς) και το Μέγαρο Μαξίμου απαιτώντας να «παρέμβει» στους Τραπεζίτες υπέρ της, κάτι που (ευτυχώς) δεν συνέβη.
Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Lykavitos.gr, και με αφορμή το παραπάνω περιστατικό υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, για την πορεία του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος. Αφού πλέον είναι αντιληπτό τοις πάσι πόσο ΛΑΘΟΣ ήταν να τοποθετηθεί επικεφαλής του η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
Το έχουν κοινώς… σκυλομετανιώσει, και εάν δεν υπήρχε η πανδημία θα είχαν ληφθεί δραστικές αποφάσεις για την Επιτροπή και την επικεφαλής της.
Δείτε τι αποκαλύπτει σήμερα το «ΒΗΜΑ»
«Η ένταση και η διάρκεια του πανδημικού φαινομένου δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο. Επιδρούν παντού και επηρεάζουν τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τις προετοιμασίες της Επιτροπής που προΐσταται για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας του 1821.
Η κυρία Αγγελοπούλου όταν αναλάμβανε την ευθύνη των επετειακών εκδηλώσεων υπολόγιζε ότι θα βρει συμπαραστάτες και χορηγούς ικανούς να προσφέρουν τους απαιτούμενους πόρους. Η τρέχουσα υγειονομική κρίση ωστόσο και πολλές οικονομικές συνέπειες που τη συνοδεύουν περιόρισαν τις δυνατότητες.
Απευθύνθηκε, όπως πληροφορούμαστε, στις άλλοτε πρόθυμες και γαλαντόμες τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκδοση την έκδοση αναμνηστικών νομισμάτων, ζητώντας 4.5 εκατ. Ευρώ από την καθεμία.
Συνολικά διεκδικούσε 18 εκατ. Ευρώ και απαιτούσε από τους κ.κ. Μυλωνά, Μεγάλου, Καραβία και Ψάλτη την άμεση διάθεση του ποσού ώστε να προχωρήσει το έργο. Οι τραπεζίτες εξανέστησαν, καθότι δεν περνούν και τις καλύτερες των ημερών και το ποσό φάνταζε υπερβολικό στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες.
Αρνήθηκαν να προικοδοτήσουν την Κυρία Αγγελοπούλου με τα 18 εκατ. Που ζητούσε για τα αναμνηστικά νομίσματα του 1821 και έκτοτε ξεκίνησε μακρά και επίπονη διαπραγμάτευση.
Η ίδια σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ενέπλεξε και το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπάθησε να ασκήσει την όποια επιρροή του. Παρά ταύτα οι τραπεζίτες δεν άντεχαν να σηκώσουν το βάρος των 18 εκατ. Ευρώ, εκτιμώντας επιπλέον ότι στις παρούσες συνθήκες δεν θα εκδηλωθεί η προεξοφλούμενη από την επιτροπή ζήτηση αναμνηστικών νομισμάτων.
Ακολούθησαν επικά παζάρια και εν τέλει αποδέχθηκαν να προσφέρουν από 1 εκατ. Ευρώ η καθεμία, συνολικά 4 εκατ. Ευρώ, απογοητεύοντας τον υπεύθυνο της «επιχείρησης» των αναμνηστικών του ’21 και στενό συνεργάτη της κυρίας Αγγελοπούλου από τους Ολυμπιακούς του 2004 κ. Σίμιτσεκ.»