«Kaló taxídi» σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους εύχεται ο Economist, με δημοσίευμά του για τον ελληνικό τουρισμό.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα υποδεχθούν περισσότερους τουρίστες από ποτέ.
Τονίζεται επίσης ότι Έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες δηλώνουν ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι το ρεκόρ αφίξεων που καταγράφηκε πέρσι – 30 εκατομμύρια- θα καταρριφθεί εύκολα αυτήν την χρονιά.
Όπως αναφέρει ο Economist, έπειτα από επτά χρόνια κρίσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη είναι πιο ευνοϊκές συγκριτικά με εκείνες τουριστικών προορισμών της Ισπανίας, τη στιγμή που ένα ταξίδι στην Τουρκία θεωρείται λιγότερο ασφαλές.
Η Ελλάδα, σημειώνει ο Economist, αναμένει αύξηση Βρετανών, Γερμανών και Ρώσων τουριστών, ωστόσο ίσως να συναντήσει δυσκολίες στην προσπάθειά της να τους πείσει να δαπανήσουν αρκετά χρήματα κατά τη διαμονή τους.
Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον Economist, οι τουρίστες μένουν λιγότερες ημέρες και καταναλώνουν λιγότερα προϊόντα, με τη διαμονή τους σε τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα να είναι μικρότερη σε σύγκριση με 12 χρόνια πριν, αναφέρει το ependisinews.
Εντούτοις, οι προοπτικές είναι θετικές τονίζει ο Economist, ο οποίος στέκεται στη συμφωνία της Ελλάδας με τη γερμανική Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ειδικοί της τουριστικής αγοράς προβλέπουν πως ο αριθμός αφίξεων στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια έως το 2022.
«Τουλάχιστον ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση», καταλήγει ο Economist.