Στη Μύκονο και στις αστρονομικές τιμές που καλούνται συχνά να πληρώσουν τουρίστες που επισκέπτονται το νησί αναφέρεται η Deutsche Welle.
«Τιμές που “γδέρνουν”», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για τη Μύκονο, που προειδοποιεί τους τουρίστες ότι δεν πρέπει να παραγγέλνουν σε ένα εστιατόριο προτού δουν τις τιμέςστον κατάλογο.
«Τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις για… αξέχαστες εμπειρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα.
«Είναι στα χείλη του διεθνούς τζετ σετ. Για τις ομορφιές της. Για τις αμμώδεις παραλίες της με ονόματα που στέλνουν τους τουρίστες κατ’ ευθείαν… στον Παράδεισο, ή στον σούπερ Παράδεισο. Τελευταία, η Μύκονος ξανάρθε στη δημοσιότητα για τις τσουχτερές τιμές της. 98,5 ευρώ τη μερίδα καλαμαράκια;
Μα τι καλαμαράκια είναι τέλος πάντως αυτά; Η επικαιρότητα βρίθει τελευταία από τέτοιες ειδήσεις, καθόλου παραδεισένιες», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας εκτενή αναφορά στην περίπτωση με τα «χρυσά» καλαμαράκια των 591 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει παρέα τουριστών πρόσφατα.
«Πώς να αποφύγετε το εγκεφαλικό στη Μύκονο»
«Αυτό οφείλεται στην υψηλή πελατεία που κατακλύζει κατακαλόκαιρο το νησί. Αστέρες και αστεράκια του κινηματογράφου, είδωλα του αθλητισμού και όποιος τέλος πάντως θέλει να αισθάνεται σε αυτήν την κατηγορία τουριστών και να δείχνει γκλαμουράτος, δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο να πληρώνουν τέτοια ποσά, αδιανόητα για κοινούς θνητούς. Αυτοί βιώνουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα ποτήρι κρασί Prosecco 68 ευρώ;», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Deutsche Welle, που θυμίζει ότι εφοριακοί έκαναν έλεγχο στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια.
«Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε τόσο διηγούνται τουρίστες για λογαριασμούς με αστρονομικές τιμές. Όπως 250 ευρώ για ένα απλό μπλουζάκι. Στην Μύκονο, σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία, οι επισκέπτες πλήρωσαν μέχρι και 1500 ευρώ για ένα εισιτήριο,χωρίς φαγητό και ποτό.
Τέτοιες τιμές δεν είναι παράνομες εφόσον αναφέρονται στους καταλόγους. Το ηθικό επιμύθιο είναι ότι πριν καθίσει κανείς σε εστιατόριο θα πρέπει να συμβουλεύεται τον κατάλογο φαγητών και ποτών και μετά να παραγγέλνει. Αυτό είναι κανόνας στην Μύκονο για να αποφύγει κανείς το εγκεφαλικό», καταλήγει η Deutsche Welle.