Χρέος μας είναι….

Τα δυόμισι τελευταία χρόνια που ζούμε την αυταπάτη της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, η Ελλάδα αναζητά εναγωνίως την κανονικότητα.

Του Σπύρου Καπράλου*

Δυστυχώς, δεν μπορεί να την προσεγγίσει και την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό φέρουν οι δημιουργοί του θεάτρου που εμφανίζονται ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αντιθέτως, έφεραν το τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, τους φόρους, τη ραγδαία μείωση των επενδύσεων και οι γραβάτες έμειναν στις κρεμάστρες….

Μία χώρα που παραμένει σε ύφεση χωρίς προοπτική όταν εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες της έχουν κριθεί ανεπαρκείς, περνούν συνέχεια κάτω από τον πήχη και έχουν πλέον τα χαρακτηριστικά του μετεξεταστέου μαθητή που δεν μπορεί να αλλάξει τις επιδόσεις του και τραβά την τάξη προς τα κάτω…

Επισημάναμε προ εξαμήνου ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος έβαλε ως πρωταρχικό στόχο την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προτάσσοντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο με όπλο την αλήθεια. Αυτό το σχέδιο το επικοινωνεί σε καθημερινή πλέον βάση ο ίδιος στους πολίτες.

«Η πορεία προς το λαό», για να χρησιμοποιήσουμε μια δοκιμασμένη φράση από τα παλιά, η άμεση επαφή με τους πολίτες αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιδιώξεις των κυβερνητικών προπαγανδιστικών μηχανισμών.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά, βουλευτές και στελέχη, την προσπάθεια για σύσφιξη των σχέσεων με την κοινωνία.

Χρέος μας είναι να πορευόμαστε πάντα με γνώμονα την αλήθεια.

Χρέος μας είναι να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία «δουλεύει για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών».

Είναι βέβαιο ότι η Παράταξη των μεγάλων ιστορικών επιλογών έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Ο δρόμος για την «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν θα είναι εύκολος. Ωστόσο, αυτός είναι που διαβαίνουμε, χωρίς μισόλογα και εκπτώσεις.

Εκπέμπουμε το σήμα της συμφωνίας αλήθειας στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, στους νέους που ψάχνουν για δουλειά, στους άνεργους που αναζητούν μία ακόμη ευκαιρία, στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανεπάρκεια ΣΥΡΙΖΑ και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η αυταπάτη έχει ημερομηνία λήξης και η αρχή για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα γίνει σύντομα…

* Ο Σπύρος Καπράλος είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Opinion