Τελεσίγραφο της ΕΚΤ για τα δάνεια στη Διαπλοκή

Ένα απόρρητο έγγραφο που προέρχεται από την επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, έφτασε πρόσφατα στο Μαξίμου.

Με το έγγραφο αυτό η κυρία Νουί θέτει με τελεσιγραφικό τρόπο στην κυβέρνηση το ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής που στοιβάζονταν για χρόνια στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια.

Η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, απαιτούσε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι υποθέσεις για τις οποίες η ίδια δήλωσε ότι είναι ενήμερη χωρίς ωστόσο στην κυβέρνηση να γνωρίζουν από ποιες πηγές αντλούσε την πληροφόρηση.

nui-n45

Ανοίγουν με καυτές υποθέσεις

Μετά το τελεσίγραφο της Νουί, κινητοποιήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς ανοίγοντας όλες τις υποθέσεις, ακόμα και αυτές που είχαν μπει στο αρχείο.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ανάμεσα στις υποθέσεις που διερευνώνται, περιλαμβάνεται και αυτό που αφορά ένα γνωστό εφοπλιστή που είχε εκατοντάδες ακίνητα σε offshore εταιρείες.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς τρέχουν επίσης μεγάλες υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος που αφορούν μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, εκδότες αλλά και κορυφαία τραπεζικά στελέχη.

Όλα τα στοιχεία για τα δάνεια

Η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, έχει επίσης στα χέρια της όλα τα στοιχεία που αφορούν τα επισφαλή μεγάλα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εκδοτικών συγκροτημάτων και των καναλιών.

Μάλιστα οι τράπεζες έστειλαν στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της ΕΚΤ, τους φακέλους κωδικοποιημένους ανά επιχείρηση.

Αντίθετα στη Βουλή έστειλαν όλα τα στοιχεία σε κούτες και μέχρι να τα ταξινομήσουν οι βουλευτές θα περάσουν μήνες.

Εκτός βέβαια και αν τα ζητήσουν από την κυρία Νούι και τα πάρουν ταξινομημένα.