Στην παράγκα του καραγκιόζη

H κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναγάγει περίπου ως εθνικό διακύβευμα την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου. Εκ του αποτελέσματος εκείνο που κατάφερε – βάζοντας τους «δικούς» της να κλείσουν την «παράγκα»- ήταν να ανοίξει μια άλλη παράγκα

Του Χάρη Παυλίδη

Φαντάζομαι ότι τα σπασμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και σε καμία περίπτωση οι εισαγόμενοι χούλιγκανς από τη Σερβία, ή όλοι εκείνοι που τους προσκάλεσαν στη… γιορτή του ποδοσφαίρου.

Το ευτελές ποσόν των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, προφανώς δεν θα κρατηθεί από τους μισθούς του προέδρου και των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, ούτε βέβαια από τους επενδυτές που από… το υστέρημα τους χρηματοδοτούν τη βιομηχανία του ποδοσφαιρικού θεάματος.

Τέλος «καλό», μια και δεν θρηνήσαμε νεκρούς, αλλά δεν είναι «όλα καλά». Αρκεί να σημειωθεί ότι ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου, ενώ η λαλίστατη πολιτική ηγεσία σε γεγονότα μικρότερης έκτασης από αυτά που συνέβησαν κρύβεται πίσω από τις αστυνομικές αρχές. Οι ντροπιαστικές εικόνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο κατ’ επέκταση της χώρας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι αρμόδιες αρχές φέρουν αποκλειστική ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που τοποθετήθηκε σ’ αυτή τη θέση με καθαρά κομματικά κριτήρια, μέχρι τον επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου, και από την Αστυνομία μέχρι τους παράγοντες των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, μετά από όσα συνέβησαν όφειλαν κατ’ ελάχιστο να ζητήσουν συγνώμη στους κατοίκους του Βόλου και φυσικά από το ποδόσφαιρο. Αντί αυτού οι μεν επιρρίπτουν τις ευθύνες στους δε, ενώ το πλέον κωμικοτραγικό είναι ότι η ΕΠΟ δείχνει με το δάχτυλο τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Και να σκεφθεί κανείς ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναγάγει περίπου ως εθνικό διακύβευμα την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου. Εκ του αποτελέσματος εκείνο που κατάφερε- βάζοντας τους «δικούς» της να κλείσουν την «παράγκα»- ήταν να ανοίξει μια άλλη παράγκα. Αυτή της παράγκας του καραγκιόζη, με την οποία γελάει και κλαίει ταυτοχρόνως ο κάθε πικραμένος φίλαθλος.

Και πως να μη γελάει κανείς όταν εμφανίζονται διάφοροι «ειδήμονες» να υποστηρίζουν ότι αυτά συνέβαιναν πάντα και τέλος πάντων δεν έγινε και τίποτα! Μόνο εκατό άτομα ήταν στα επεισόδια, είπε ο τελών εν αργία δήμαρχος Βόλου. Αφήστε που στην ίδια εκπομπή βγήκε ένας πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ να μας πει ότι για όλα ευθύνεται η Αθήνα!

Δεν ξέρω αν και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τα επεισόδια ο… Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι πλέον ανυποψίαστοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που εννοούσε ως «εξυγίανση» η κυβέρνηση, δεν ήταν παρά ένα σχέδιο προκειμένου να ελέγξει το σύστημα με τους «δικούς» της.

Ατύχησε, όμως, γιατί στην προκειμένη περίπτωση μπορεί κάποιος να έχει την επιστημονική γνώση ώστε να επιχειρηματολογήσει περί της συνταγματικότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά να είναι επικίνδυνα άσχετος με τα του ποδοσφαίρου.

Περί αυτού πρόκειται, πέραν της ασχετοσύνης που διακατέχει εκείνους που τους επέλεξαν για να γκρεμίσουν την «παράγκα» και να φτιάξουν στη θέση της έπαυλη με θέα τον Θερμαϊκό.

Σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε όλοι αυτοί να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους. Θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν αφού κατάφεραν να μετατρέψουν τη γιορτή του ποδοσφαίρου- όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων- σε «πανηγύρι των τρελών».

Μεταξύ μας δεν είναι καθόλου τρελοί. Απλώς πουλάνε τρέλα και υπάρχουν αρκετές χιλιάδες που την αγοράζουν. Αυτούς πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι φορολογούμενοι.

*O Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος του NEWS 247, πολιτικός σχολιαστής στο Κανάλι 1 και σύμβουλος σε θέματα Τύπου του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΠΗΓΗ: NEWS247.GR

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Opinion