Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων: Δεν αντέχουμε άλλους φόρους

Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που κάθε χρόνο βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πλέον άδικο φόρο, τον ΕΝΦΙΑ. Φόρος που καλούνται να πληρώσουν ακόμα και άνεργοι με μηδενικό εισόδημα, αναγκάζει τους πολίτες να πουλήσουν τα ακίνητα τους σε εξευτελιστικές τιμές μόνο και μόνο για τα ξεφορτωθούν!

Με το οικονομικό επιτελείο, να αναζητά την καλύτερη δυνατή φόρμουλα για την επιβολή του φόρου και να επεξεργάζεται σενάρια για την αλλαγή του 2017, χιλιάδες ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στο αμήν.

Η νεώτερη τοποθέτηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, έγινε στην ετήσια ενημερωτική συγκέντρωση της ΠΟΜΙΔΑ και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαίας που πραγματοποιήθηκε, στην Πάτρα ότι η πρώτη και πιο επείγουσα μεταρρύθμιση είναι η μείωση της φορολογίας στα ακίνητα καθώς το φορολογικό βάρος που έχει επιρριφθεί στις πλάτες των ιδιοκτητών ακινήτων είναι πλέον ασήκωτο και ότι αποτελεί άμεση ανάγκη όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες αλλά και για να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας, οι φόροι στα ακίνητα να εκλογικευθούν» τόνισε στηνν ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) Στράτος Παραδιάς.

Μάλιστα στην συνέχεια, επεσήμανε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί τον πολλαπλασιασμό της αποποίησης κληρονομιών καθώς η ακίνητη ιδιοκτησία αποτελεί πλέον άγος και όχι στοιχείο πλούτου για τους κληρονομούντες ενώ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για επιβολή φόρου… υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων από 1-1-2017,

Τι ζητούν οι έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων:

Τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μειωτικό συντελεστή για τα κενά κτίσματα και μείωση επιβάρυνσης αστικής ιδιοκτησίας, στον ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, να παραταθεί η αναστολή εφαρμογής του Φόρου Υπεραξίας για μια ακόμη τριετία, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις εφαρμογής του. Μεγαλύτερη μείωση στις τιμές ζώνης και των συντελεστών εμπορικότητας, με προτεραιότητα στις ζώνες που παραλείφθηκαν στην προηγούμενη μείωση.

Όχι άλλο… λένε τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, ειδικά σε θέματα που αφορούν την αποδοχή κληρονομιών. Στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι, βλέπουν ότι λόγο του μεγάλου κόστους, όλο και περισσότεροι προχωρούν σε μη αποδοχή, δίνοντας έτσι την ακίνητη περιουσία τους στο Δημόσιο.