Σε έξι μήνες σκοτώθηκαν στην άσφαλτο 378 άτομα!

«Πιστεύω, ότι όλα ξεκινούν από τον παράγοντα άνθρωπο και την αντίληψη που έχουμε για την οδική ασφάλεια. Από εκεί πηγάζουν όλες οι οδηγικές συμπεριφορές, καλές ή κακές».

Αυτό εκτιμά ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει ότι η αλλαγή αντίληψης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη μείωση των τροχαίων. Τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, 378 άτομα έχασαν τη ζωή τους, 441 τραυματίστηκαν σοβαρά και 6.191 ελαφρά, σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, μόνον τον Ιανουάριο του 2017, έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα, 14 τραυματίστηκαν σοβαρά και 417 ελαφρά σε 364 τροχαία.

Δώδεκα νεκροί στην έξοδο της Καθαράς Δευτέρας

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από την περσινή χρονιά. Το τριήμερο της Αποκριάς τα στελέχη της Τροχαίας κατέγραψαν 12 νεκρούς, 8 βαριά τραυματίες και 127 ελαφρά.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, είχαν χάσει τη ζωή τους 7 άτομα, 7 είχαν τραυματιστεί βαριά και 114 ελαφρά. Φέτος σημειώθηκαν 9 θανατηφόρα τροχαία, 6 βαριά και 89 ελαφρά. Πέρυσι είχαν καταγραφεί 6 θανατηφόρα, 6 σοβαρά και 88 ελαφρά.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις