Πώλησε το μερίδιό του στην Aegean Marine ο Μελισσανίδης

Την πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην Aegean Marine Petroleum Network, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα, αποφάσισε ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης. Τις μετοχές θα τις αγοράσει η ίδια η εταιρεία καταβάλλοντας περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκρισή της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο κ. Μελισσανίδης.

Οι μετοχές θα αποκτηθούν στα 8,81 δολάρια ανά μετοχή, τιμή κλεισίματος της 16ης Αυγούστου. Το σύνολο των μετοχών αντιπροσωπεύει το 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean Marine Petroleum.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο της Aegean, βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τον Απρίλιο του 2016 ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 22%, ο Peter Georgiopoulos με 10,8%, η Sencest Management με 9,6% και η 12 West Capital Μanagement με 8,9%.

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, ο κ. Μελισσανίδης θα παραιτηθεί από τη θέση του head of corporate development στην Aegean άμεσα, παραμένοντας ως σύμβουλος στη εταιρεία.