Ερωτήματα και αντιδράσεις για την αιφνιδιαστική πώληση του 20% του Mega στον Σαββίδη

Πλήθος ερωτημάτων αλλά και πολύ μεγάλη αναστάτωση σε Τραπεζικούς κύκλους προκαλεί η αιφνιδιαστική πώληση τμήματος ενεχειριασμένων(;) μετοχών της «Τηλέτυπος» από τον Φώτη Μπόμπολα στον Σαββίδη.

Οπως μάλιστα επισημαίνεται την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό τους εκφράζουν τραπεζικοί κύκλοι για το γεγονός ότι μια εταιρεία η οποία έχει δάνεια 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες διαθέτει περιουσιακό στοιχείο συναφές το οποίο είναι ελεύθερο βαρών και μπορεί να το διαχειρίζεται κατά το δοκούν.

Η υπόθεση αυτή, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης κι εξέτασης κατά πόσο εμπίπτει στο νομικό παράπτωμα της καταδολίευσης. Πάντως από την όλη αυτή εξέλιξη φαίνεται να έχει προκληθεί αναστάτωση ενώ ορισμένες πληροφορίες οι οποίες δεν επαληθεύονται προς ώρας, το συγκεκριμένο ποσοστό του 20% είχε περιληφθεί σε MOU το οποίο δέσμευε τον εκδότη Φώτη Μπόμπολα, να το ενεχειριάσει στις τράπεζες.

Οι τράπεζες ήδη ερευνούν με τα νομικά τους τμήματα τη δέσμευση αυτή κι αν επαληθευθεί θα κινηθούν νομικά κατά του εκδότη.

Αν και μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται το τίμημα αυτής της αγοράς μετοχών, κύκλοι μιλάνε για ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ, που κυρίαρχα θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες σε ποσοστό 75% ενώ θα καλυφθούν και κεφαλαιακές ανάγκες του MEGA Channel από το υπόλοιπο 25%.

Καλά πληροφορημένες πηγές όμως, διατυπώνουν την άποψη ότι το ποσό των 5 εκατ. ευρώ είναι πολύ μικρό για το ποσοστό του 20% του MEGA Channel.

Οι τράπεζες φέρεται να έχουν αιφνιδιαστεί, καθώς δεν εγνώριζαν και συνεπώς δεν ενέκριναν εκ τω προτέρων την συγκεκριμένη πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ποσοστό μετοχών του Mega φέρεται να περιλαμβάνεται σε MOU (Memorandum of Uderstanding) το οποίο είχαν οι τράπεζες με τον εκδότη Φώτη Μπόμπολα και βάσει αυτού είχε υποχρέωση να έχει ενεχυριάσει το 20% του Μεγάλου Καναλιού.

Μάλιστα, υπήρχε συμφωνία ώστε το 75% να το έπαιρναν οι τράπεζες και το υπόλοιπο 25% να πήγαινε για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Οι τράπεζες, μετά την πώληση, προτίθενται να ζητήσουν το σύνολο του τιμήματος και να προχωρήσουν σε όλες τις νομικές ενέργειες οι οποίες κατοχυρώνουν τα συμφέροντά τους.

Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η πολιτική αντίδραση της αντιπολίτευσης, σε ένα deal που όπως όλα δείχνουν έχει τις «ευλογίες» του Μεγάρου Μαξίμου.