Παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου του νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία θα προβλέπεται παράταση στην προθεσμία υπαγωγής των φορολογούμενων στο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Η προθεσμία που έληγε σήμερα, θα παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην τροπολογία θα προβλέπεται αύξηση στο 12% από 10% στον συντελεστή προσδιορισμού του πρόσθετου φόρου που θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα υποβάλλουν από αύριο έως και τη λήξη της νέας προθεσμίας, δηλώσεις για την ρύθμιση των υποθέσεων τους.

Σημειώνεται ότι η ένταξη στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων απαλλάσσει τον φορολογούμενο από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Προβλέπεται μόνο η καταβολή πρόσθετου φόρου επιπλέον του φόρου που αναλογεί.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να δώσει και ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου. Η παράταση θα αφορά τόσο τις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων όσο και των νομικών προσώπων. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενο και οι λογιστές στην συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Φορολογία