Και το μένος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ελληνικής πολύτεκνης οικογένειας, του βασικού πυλώνα που κρατάει όρθιο το έθνος, ολοένα και αγριεύει και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα γίνεται εφιαλτικό.
Μετά τις γνωστές εκρήξεις κατά πολυτέκνων του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Καραγιαννίδη τον Δεκέμβριο του 2015, ο οποίοε είχε δηλώσει για τους πολύτεκνους ότι «τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος», τη σκυτάλη πήρε στις 10 Ιανουαρίου και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κυρία Θεανώ Φωτίου, στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τις προωθούμενες ρυθμίσεις που αλλάζουν τον τρόπο κατανομής των οικογενειακών επιδομάτων,χαρακτηρίζοντας ως «εφεύρημα», ως «αυθαιρεσίες» και ως … «ντροπή» τα επιδόματα που χορηγούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε «μια μικρή πληθυσμιακά ομάδα», τους πολύτεκνους, δηλαδή σε … 250.000 πολύτεκνες οικογένειες!
Του Δημήτρη Στεργίου
Πάρτην στο γάμο σου να σού πει και του … χρόνου! Διότι, το «εφεύρημα» αυτό δεν είναι των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες κι εκείνες το κακοποίησαν και το χλεύασαν με απίστευτα εχθρική φορολογική πολιτική προς τους πολύτεκνους, αλλά του … Συντάγματος!
«Η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά –κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος- υποχρέωση του κράτους», είπε κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος ο πρόεδρος της Δημοκρατίαςκ. Προκόπης Παυλόπουλος στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2016.
Και συμπλήρωσε: «Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην πολύτεκνη οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου».
Αλλά, στο στόχαστρο των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών βρέθηκαν πολλές φορές μετά το 1981 έως και σήμερα οι πολύτεκνοι. Από στοιχεία μελέτης του ΟΟΣΑ προκύπτει ότι στην Ελλάδα τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά, αφού ένας γονιός με δύο παιδιά έχει τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις μεταξύ των 34 χωρών του Οργανισμού.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου διεθνούς οργανισμού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ, όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ.
Και όλα αυτά, παρά τα συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής , η οποία ασχολήθηκε το 1991-1993 με το θέμα αυτό, μερικά από τα οποία η κυρία Φωτίου χαρακτηρίζει τώρα ως … ντροπή…