Μια νέα σχέση εμπιστοσύνης

Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζοντας έντονα προβλήματα που ξεπερνούν πλέον τα όρια της επιβίωσης, προσπάθησε να «πιαστεί» από εύκολες υποσχέσεις, πέφτοντας στην παγίδα των μαγικών λύσεων.

Του Σπύρου Καπράλου*

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 που ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα για να μην πληρώσει ξανά τον ΕΝΦΙΑ, οι συνταξιούχοι για να πάρουν την 13η σύνταξη, οι νέοι για να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με μεγαλύτερους μισθούς.

Όμως, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε τον κανόνα του Μαυρογιαλούρου. Η κυβέρνηση με την ανικανότητα της και τα τραγικά λάθη της «καλωσόρισε» το Τρίτο Μνημόνιο, οι πολίτες της έδωσαν μία ακόμη ευκαιρία, η κατάσταση επιδεινώθηκε και φθάσαμε στο σημείο μηδέν, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως ανεπιθύμητος όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά ακόμα και στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Οι πολίτες θα συνεχίσουν να ανέχονται τους λαϊκιστές να σβήνουν τα όνειρα τους με τη γομολάστιχα της ακατάσχετης παροχολογίας;

Στην αντίπερα όχθη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη ΔΕΘ προ διμήνου ένα κοστολογημένο σχέδιο για να βγούμε επιτέλους από την κρίση και να ξαναλειτουργήσουμε ως μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, το οποίο αποτελεί τομή για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Μια «συμφωνία αλήθειας». Μ’ αυτά που μπορεί πραγματικά μια υπεύθυνη κυβέρνηση να υλοποιήσει για τις ευπαθείς ομάδες. Χωρίς υπερβολές. Με εκείνα που δύναται να δρομολογήσει, όπως η σταδιακή μείωση των φόρων, για να στηρίξει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να έχουν οι Έλληνες πρόσβαση σε ένα δίκαιο σύστημα Υγείας και Παιδείας, μακριά από τις σειρήνες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται στο δρόμο της αλήθειας, χωρίς εκπτώσεις και απευθύνεται στους πολίτες με όρους του 2016, μίας σύγχρονης πολιτικής δύναμης, η οποία «σπάει» τα στεγανά του ψέματος και της αυταπάτης που μας οδήγησαν στην κρίση και στα σημερινά αδιέξοδα. Έχει ήδη φτιάξει τις προϋποθέσεις για μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και με τους ενεργούς, αλλά πολύ περισσότερο με όσους γύρισαν την πλάτη στην πολιτική, λόγω της εξαπάτησης που υπέστησαν στο παρελθόν.

Οι τελευταίες μετρήσεις, ειδικά όσες διενεργήθηκαν μετά την παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, καταδεικνύουν ότι αυτή η νέα σχέση αλήθειας δυναμώνει σε όλα τα γεωγραφικά σημεία της χώρας, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλες τις ηλικίες. Υπάρχει περιθώριο ακόμα…. για να εμπεδωθεί μέχρι το τελευταίο χωριό στον Έβρο.

Αυτή η νέα σχέση εμπιστοσύνης μέρα με τη μέρα σφυρηλατείται, θα σφραγίσει την πολιτική αλλαγή και θα δώσει τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία για να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο, το συντομότερο δυνατόν.
Μία νέα σχέση εμπιστοσύνης, αλήθειας και δικαιοσύνης που την οφείλουμε σ΄αυτήν, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές…

* Διευθυντής του Γραφειου Τυπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Opinion