Μη αναστρέψιμο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Η διαφορά μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού εκτοξεύεται για πρώτη φορά στις 18 μονάδες στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με 43% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 25%.
Το ίδιο συμβαίνει και με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών όπου η διαφορά είναι πλέον στις 20 μονάδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 46% και τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Μιχαλολιάκο με 26%.
Ειδικότερα, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπου συγκεντρώνει το 46% των θετικών απόψεων και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34%, ο Βασίλης Λεβέντης με31%, ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ο Πάνος Καμμένος με 15% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.
Ακόμα, ένα συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους ψηφοφόρους, είναι η οργή, η απογοήτευση και το άγχος, την ώρα που η κυρίαρχη αίσθηση είναι ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση.
Την ίδια στιγμή, το 36% εκτιμά πως μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, την ώρα που μόλις το 18% απαντά πως θα προτιμούσε μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 40% απαντά πως «καμία από τις δύο».
Παράλληλα, το 84% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα κυβερνητικά πεπραγμένα, ενώ το 76% εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα πεπραγμένα της αντιπολίτευσης.
Σε λάθος κατεύθυνση
Υπό αυτό το πρίσμα, δεν εκπλήσσουν και οι απαντήσεις των πολιτών για την πορεία της χώρας: Το 74% εκτιμά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, το 17% σε σωστή, ενώ το 7% απαντά πως τα πράγματα δεν πάνε ούτε σε σωστή, ούτε σε λάθος κατεύθυνση.
Αντίστοιχα, στους πολίτες κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα. Όπως προκύπτει από την έρευνα:
Το 22% αισθάνεται απογοήτευση
Το 21% οργή/αγανάκτηση
Το 19% ανησυχία/άγχος
Το 9% ελπίδα
Το 9% λύπη
Το 8% ντροπή
Το 4% αδιαφορία
Το 1% ανακούφιση
Ακόμα, στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν.
Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας