«Τα πήρε», κι αποφάσισε ότι εκτός από παραγωγή επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και φλογοβόλων, ο Έλον Μασκ, γνωστός ως mister Tesla, πρόκειται να πουλά και …καραμέλες.
Το Σάββατο, κεραυνός εν αιθρία: «Ξεκινάω καραμελοποιία και θα είναι υπέροχο» τουίταρε ο Ίλον, αναφέρει το newmoney.gr.
Πολλοί πίστεψαν ότι είναι ετεροχρονισμένο πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά ο Έλον επανήλθε με δεύτερο τουίτ: «I am super super serious».
Όλα ξεκίνησαν από μια διαμάχη του με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει η See’s Candies.
Σε άρθρο του στο Fortune, το 1999, ο Μπάφετ καθιέρωσε στην οικονομικο-επιχειρηματική αργκό τη λέξη «moat (τάφρος)», αναφερόμενος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει μια εταιρεία έναντι μιας άλλης που δραστηριοποιείται στον ίδιο βιομηχανικό κλάδο. Το να έχεις καθιερώσει ένα εμπορικό σήμα, το να έχεις εξασφαλίσει τον έλεγχο μεγαλύτερου μερίδιου στην αγορά, το να έχεις επιτύχει αποκλειστική τεχνολογία, όλα αυτά είναι «τάφροι». Όσο πιο ευρεία είναι η τάφρος, τόσο μεγαλύτερο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της εν λόγω εταιρείας.
«Νομίζω ότι οι τάφροι είναι κάτι γελοίο» είπε ο Έλον Μασκ στους αναλυτές, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Tesla. «Αν η μόνη άμυνά σου έναντι στρατιών που εισβάλλουν είναι οι τάφροι, τότε δεν θα αντέξεις για πολύ. Αυτό που μετράει είναι ο ρυθμός καινοτομίας, αυτός είναι ο θεμελιώδης αποφαστικός παράγων της ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε.
«Βεβαίως και πρέπει να εργάζεσαι για να βελτιώνεις και να υπερασπίζεσαι την τάφρο σου συνεχώς. Και ο Έλον μπορεί να φέρει, σε ορισμένους τομείς, τα πάνω κάτω» είπε ο Μπάφετ σε συνάντηση της εταιρείας του στην Ομάχα. «Δεν πιστεύω να θελήσει να μας αντιμετωπίσει στις καραμέλες» ανέφερε ο Μπάφετ κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες πρωτοβουλίες του αφεντικού της Tesla.