Μέσα Σεπτεμβρίου στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού

Στα μέσα του επόμενου μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή προς επικύρωση η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν  κυβερνητικοί κύκλοι. 

Βέβαια, η εξέλιξη αυτή, μένει να επιβεβαιωθεί, εμπράκτως, δεδομένου ότι βασικό χαρακτηριστικό (και) στην ανάπλαση της έκτασης των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων είναι οι καθυστερήσεις. Εξάλλου, σύμφωνα με το παράρτημα του συμπληρωμένου μνημονίου που εγκρίθηκε, μέσα Ιουνίου, από τον ESΜ, έως την εκπνοή του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, η Βουλή θα έπρεπε να είχε επικυρώσει τη σύμβαση.

Ορόσημο ο Νοέμβριος

Ωστόσο, η Βουλή έκλεισε λόγω θέρους, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα επικυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης, ενώ απώτατη καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την παραχώρηση της έκτασης στην Lamda Development παραμένει η 14η Νοεμβρίου.

Έως τότε, δηλαδή, θα πρέπει να καταρτιστεί μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του προτιμητέου επενδυτή για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης μετά την ανακήρυξη αρχαιολογικών χώρων εντός αυτής. Όπως και να εγκριθεί από το ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης και να απομακρυνθούν κρατικές υπηρεσίες και φορείς που βρίσκονται στην έκταση.