Κι άλλα “καυτά” ονόματα στην Λίστα Μπόργιανς; Αλήθειες και ψέματα

Τις επόμενες μέρες, όπως κυβερνητικές πηγές διαρρέουν στην δημοσιογραφική πιάτσα, αναμένεται η δημοσιοποίηση και άλλων ονομάτων, από αυτά που υποτίθεται περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόγιαρνς.

Πρόκειται για μεγαλόσχημους παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής, τραπεζίτες, αλλά και βαρόνους των μέσων ενημέρωσης.

Πάντως η αξιοπιστία των διαρροών αμφισβητείται γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της συνεπωνυμίας με δεδομένο ότι η λίστα περιλαμβάνει όνομα, επώνυμο και μια διεύθυνση.

Καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες

Την ίδια στιγμή η αναφορά σε ονόματα πολιτικών που δήθεν εμφανίζονται στη λίστα Μπόργιανς με μαύρες καταθέσεις σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Γι΄ αυτό και απευθυνθήκαμε σε έναν έμπειρο εισαγγελέα για να μας αναλύσει τις πιθανές πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει η Δικαιοσύνη προκειμένου να ξεκαθαριστεί αυτή η κατάσταση, που προκαλεί μπόχα και δυσοσμία στη δημόσια ζωή.

Η απάντηση που μας έδωσε είναι η εξής: Η ταυτοποίηση των λογαριασμών απαιτεί μεγάλο χρόνο και η δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Λουξεμβούργου δεν λειτουργεί αυτοματοποιημένα.

Η καλύτερη λύση σύμφωνα με τον εισαγγελέα είναι να ζητήσουν τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα από την τράπεζα του Λουξεμβούργου ένα έγγραφο, που θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν καμία σχέση με λογαριασμούς.

Στην ουσία δηλαδή θα πρέπει οι ίδιοι οι πολιτικοί να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες, αλλά ακόμη και εάν αυτό συμβεί η λάσπη θα μείνει. 

Ε αυτό, δεν το λες και Δικαιοσύνη…