Κήλη: Λαπαροσκοπική αποκατάσταση δεξιάς και αριστερής βουβωνοκήλης ταυτόχρονα


Την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων χειρουργών δίνουν και οι ξένοι διπλωμάτες στην πατρίδα μας.

Με απόλυτη επιτυχία,στις 27/2/2017 ολοκληρώθηκε μια εξειδικευμένη λαπαροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης ταυτόχρονα δεξιάς και αριστερής βουβωνοκήλης με πλέγμα.
Η επέμβαση διήρκησε μόλις μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε από το γνωστό χειρουργό δρ.Αναστάσιο Γ.Ξιάρχο Διευθυντή του Κέντρου Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Ιατρικού Περιστερίου .

Ο ασθενής που εμπιστεύτηκε το γνωστό χειρουργό και μας τίμησε ιδιαίτερα είναι ο Πρόξενος της Χιλής στην πατρίδα μας , κ.κ Martin Donoso, ο οποίος σε λιγότερες από 24ωρες έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στις καθημερινές του δραστηριότητες . Ο κ. Donoso Martin φωτογραφήθηκε λίγο αργότερα με τον Δρ. Αν. Ξιάρχο και δήλωσε: «Εμπιστεύτηκα τον Δρ. Ξιάρχο για την εμπειρία και τις επιστημονικές περγαμηνές του και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από την ταχύτατη ανάρρωση. Η επέμβαση πήγε περίφημα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά και δημοσίως για την ιδιαίτερη φροντίδα με την οποία αντιμετώπισε την περίπτωσή μου».

Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Κήλης
Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης προσφέρει τόσο στον ασθενή όσο και στον γιατρό πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο, για το λόγο αυτό έχει καθιερωθεί πλέον ως επέμβαση επιλογής.
Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης έναντι του ανοιχτού χειρουργείου είναι πολλά, όπως:
Απουσία τομών
Μηδαμινή απώλεια αίματος
Μικρή διάρκεια χειρουργείου, 30 με 60 λεπτά
Έξοδος συνήθως αυθημερόν από το νοσοκομείο
Μικρότερο κόστος για τον ασθενή και το ασφαλιστικό ταμείο λόγω γρήγορης επιστροφής στην εργασία
Ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία
Μηδαμινά ποσοστά υποτροπής
Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
Χωρίς σημάδια και δύσμορφες ουλές
Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

«Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση αποτελεί την καλύτερη και πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τον ασθενή καθώς αφενός μεν προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της μη τραυματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής, αφετέρου δε εμφανίζει μηδαμινά ποσοστά υποτροπής και επιπλοκών, όταν πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό» εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Γ.Ξιάρχος
Σύμφωνα με τους χειρουργούς στην περίπτωση που μια κήλη δεν αντιμετωπιστεί χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου και μερικές φορές φτάνει σε σημείο που χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Αν κάποιος έχει υποψία ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα κήλης τότε άμεσα θα πρέπει να συμβουλευτεί χειρουργό, διότι δεν υπάρχει πιθανότητα η κήλη να αποκατασταθεί από μόνη της.
Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρόνια χρήση κηλεπιδέσμου, της γνωστής ζώνης. Δεν διορθώνει την κήλη, παρά μόνο χειροτερεύει τις συνθήκες του χειρουργείου και μετατρέπει συχνά μια κήλη από “ανατάξιμη” σε “μη ανατάξιμη”, λόγω των συμφύσεων που δημιουργεί.

Πως προκαλείται η κήλη
Η κήλη προκαλείται όταν υπάρξει ρήξη στο κοιλιακό τοίχωμα και δημιουργηθεί οπή μέσω της οποίας βγαίνει προς τα έξω μέρος του εντέρου.
Ο ασθενής νοιώθει μια διόγκωση, κάτι που βγαίνει και φουσκώνει προς τα έξω ,όπως ακριβώς προβάλλει η σαμπρέλα μέσα από μια σχισμή στο λάστιχο.
Αυτή η προβολή, που μπορεί να προκαλεί αίσθημα βάρους ή και πόνο, μπορεί να απειλήσει την υγεία του ασθενούς αν υποστεί περίσφιξη. Τότε η διάτρηση του εντέρου είναι προ των πυλών και ο κίνδυνος περιτονίτιδας υπαρκτός. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει άμεσα να χειρουργούνται οι κήλες.

Μορφές Κήλης
• Βουβωνοκήλη
• Ομφαλοκήλη
• Μηροκήλη
• Κοιλιοκήλη
• Επιγαστρικη Μετεγχειρητική

Οι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία της κήλης είναι:
Η συγγενής προδιάθεση.
• Διαταραχή στην ισορροπία σύνθεσης – αποδόμησης του κολλαγόνου (προχωρημένη ηλικία, υποσιτισμός ή κακή διατροφή).
• Οι καταστάσεις που προκαλούν αύξηση της πίεσης στην κοιλιά(παχυσαρκία, χρόνιος βήχας, δυσκοιλιότητα, πολλαπλοί τοκετοί, χρόνιο αλλεργικό φτέρνισμα, βαριά χειρωνακτική εργασία).
• Τα τραύματα ή/και οι εγχειρητικές τομές(λόγω της εξασθένησης που προκαλούν στα τοιχωμάτων κατά μήκος των ουλών και της διαταραχής της νευρώσεως σε γειτονική με το τραύμα περιοχή).

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Υγεία