Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Poetry on Papyrus” του Άγγελου Γέροντα

Οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ παρουσιάζουν το βιβλίο “Poetry on Papyrus” του Άγγελου Γέροντα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:15 στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, Τηλ.: 210-34 28 650).

Ο συγγραφέας Άγγελος Γέροντας με αφορμή την αγγλική μετάφραση και έκδοση διηγημάτων του, μαζί με την ποιήτρια και μεταφράστρια ισπανόφωνης λογοτεχνίας Αθηνά-Στυλιανή Μίχου, θα εκφράσουν σκέψεις και απόψεις για τη μετάφραση λογοτεχνίας και θα διαβάσουν κείμενα μεταφρασμένης λογοτεχνίας.
Αγγλικά κείμενα του Poetry on Papyrus θα διαβάσει η παιδοψυχολόγος Εύη Φιλιππίδη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το “George Spanos Trio” (Γιώργος Σπανός: κιθάρα, τραγούδι, Νίκος Καπηλίδης: τύμπανα, Γιώργος Πολίτης: μπάσο) με το πρόγραμμα “Yellow Music Tale”
(εμπνευσμένο από το διήγημα “Yellow Fairy Tale”).

Ο πεζογράφος Άγγελος Γέροντας -γιος των συγγραφέων Δημήτρη και Ράνιας Γέροντα- είναι ιατρός-νευρολόγος, με ιδιαίτερη ενασχόληση στα πεδία της νοητικής υστέρησης και της επιληψίας.

Είναι τακτικό μέλος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας, του Συλλόγου των Αθηναίων και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η συλλογή διηγημάτων «Ρακένδυτη νύχτα» εκδόθηκε στο Λονδίνο (εκδ. Minerva Press, 1997) μεταφρασμένη στα αγγλικά “Night in tatters” από τον πατέρα του, συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Γέροντα. Μεταφρασμένα διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε γαλλικά και σλοβενικά λογοτεχνικά έντυπα.

Για πληροφορίες: ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΗΤΑ, τηλ. 210-6714371

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Υγεία