Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης πρότεινε ο Γιάννος Γραμματίδης

Σε ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Γιάννος Γραμματίδης πρότεινε τη δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης τουλάχιστον 10ετούς διάρκειας με αξιολόγηση κάθε 2 χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης θα προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και τη σχετική νομοθετική απλοποίηση, έτσι ώστε οι νόμοι να είναι πλέον απλοί και κατανοητοί και χωρίς αμέτρητες εγκυκλίους που πολλές φορές, τόσο το γράμμα όσο το πνεύμα του νόμου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με νόμο ισχύος τουλάχιστον 10 ετών ώστε επιτέλους να υπάρχει ασφάλεια και προγραμματισμός σε επιχειρήσεις, επενδυτές αλλά και τους πολίτες.

Μιλώντας για ανταγωνιστικότητα, αλλά και για διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, ο κ. Γραμματίδης τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει με τους δανειστές τη στροφή στη λογική των δυναμικών ισοδυνάμων ξεκινώντας από την θέσπιση Οριζόντιου Φορολογικού Συντελεστή (FLAT TAX RATE) για όλα τα φορολογητέα εισοδήματα Φυσικών και Νομικών Προσώπων ανεξαρτήτως πηγής, στο 18% για τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής (με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα) και στο 12,5% για κάθε επόμενο φορολογικό έτος.

Επιπλέον, σε αντίθεση με όσα ακούγονται συνήθως, έχει ήδη συζητήσει με εκπροσώπους των δανειστών την ελάφρυνση όλων των νησιών μας ανεξαιρέτως από τα βάρη του ποσοστού ΦΠΑ που έχει επιβληθεί με την θέσπιση αντισταθμιστικής μείωσης του φορολογικού συντελεστού κατά 30%, στηρίζοντας έτσι και την βάναυσα τουριστική μας βιομηχανία.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοσθεί φορολογικός συντελεστής 0% για τα πέντε (5) πρώτα χρόνια λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων με την θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων υπαγωγής μαζί με σημαντικές θεσμικές κι επιχειρηματικές διευκολύνσεις.

Τέλος, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Γραμματίδης πρότεινε την άμεση κατάργηση του και την εισαγωγή ενός Μοναδικού Φόρου Ακινήτων (ΜΟΦΑΚ), ο οποίος θα ενσωματώνει το σύνολο των σήμερα υφισταμένων επιβαρύνσεων επί των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ κτλ), με διάκριση Αστικών, Βιομηχανικών και Αγροτικών ακινήτων.

Η διαχείριση του φόρου (βεβαίωση – είσπραξη) θα ανατίθεται απευθείας στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης βελτιώνοντας κατά τον τρόπο αυτό την οικονομική και διαχειριστική τους αυτοτέλεια. «Προφανώς ο νέος φόρος θα είναι κατά πολύ ελαφρύτερος και ορθολογικότερα δομημένος από τον άδικο κι απάνθρωπο ΕΝΦΙΑ όχι γιατί έτσι θέλουμε αλλά γιατί έτσι ο φόρος θα μπορεί να είναι αποτελεσματικός κι ανταποδοτικός, τόνισε ο κ. Γραμματίδης».

Ο Γιάννος Γραμματίδης έβαλε σαν προτεραιότητα τους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και πρωτογενούς τομέα ως στρατηγικά εργαλεία ανάπτυξης του τόπου μας. Ειδικότερα για τον πρωτογενή τομέα, πρότεινε την άμεση διάκριση αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε εκείνους που έχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική, με τη φορολογία τους στο 18% για τα δύο πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου νόμου και στη συνέχεια με 12,5%, την προκαταβολή φόρου στο 25% και όχι στο 100% όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο. Αναφέρθηκε στη θέσπιση φορολογικού συντελεστή 0% για 5 χρόνια για τις νέες γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες του Προγράμματος Στήριξης Γεωργοκτηνοτροφικής Επιχειρηματικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επιδοτήσεις μπορούν να απαλλάσσονται από την φορολόγηση.

Σε σχέση με το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση κατάργηση του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου). «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνθλίβεται η ποιότητα ζωής της πλειοψηφίας των συνταξιούχων για να μη θιγούν τα προνόμια κάποιων ή επειδή σε κάποιους ανίκανους δεν βγαίνουν τα νούμερα. Στόχος μας πρέπει να είναι η δόμηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος στη βάση ολοκληρωμένης αναλογιστικής μελέτης και με ορίζοντα βιωσιμότητας έως το 2060».

Σε σχέση με την Παιδεία ο κ. Γραμματίδης πρότεινε να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα μας για όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας με την επιστροφή στο πλαίσιο του νόμου Διαμαντοπούλου μακριά από τις ιδεοληψίες των κκ. Φίλη και Μπαλτά. «Η Παιδεία μας αφορά όλους είτε έχουμε παιδιά είτε όχι και η απομάκρυνση των πολιτικών κομμάτων από το χώρο της Παιδείας είναι το πλέον καθοριστικό βήμα για να υπάρξει κάποτε μία καλύτερη γενιά απελευθερωμένη από εμμονές και διχασμούς του χθες»

Ο κ. Γραμματίδης αναφέρθηκε στη μέριμνα που πρέπει να επιδειχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στελέχη τους, έναν από τους βασικούς πυλώνες της χώρας για ανάπτυξη κι ευημερία. Πιο συγκεκριμένα τόνισε την ανάγκη θέσπισης μόνιμου Υφυπουργού Αμύνης προερχόμενου από τα ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, την αναδιοργάνωση των ενόπλων Δυνάμεων με βάση τις εισηγήσεις των Επιτελείων και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες που θα εξυπηρετεί το σύγχρονο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα παρακολουθεί και αντιδρά στις όποιες προκλήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κ. Γραμματίδης άσκησε δριμεία κριτική στο πολιτικό προσωπικό λέγοντας ότι «δεν θα παραδώσουμε το μέλλον μας στη παρέα Φλαμπουράρη, Παππά και Τσίπρα, στον κ. Λεβέντη, στον κ. Καμμένο, στον κ. Θεοδωράκη, στην κα Γεννηματά, αλλά και ούτε στη καινούργια ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Γραμματίδης τόνισε: «Στη ΔΕΘ για μία εβδομάδα θα συγκρουσθεί η «δίκαιη ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα με το «συμβόλαιο αλήθειας» του κ. Μητσοτάκη. Ο ένας βαφτίζει την ανάπτυξη «δίκαιη» την ίδια στιγμή που ο ίδιος και το κόμμα του μισούν καθετί που οδηγεί στην ανάπτυξη, συντηρώντας ταξικά διχαστικά ψευτοδιλήμματα του χθες. Ο άλλος μιλάει για αλήθεια όταν το κόμμα του από το 2010 και μετά πήρε διαζύγιο από την έννοια της λέξης δίνοντας αβάσιμες ελπίδες στους πολίτες την ίδια στιγμή που συμφωνούσε τα πιο οδυνηρά για την χώρα μνημονιακά μέτρα με τους δανειστές.

Επιτέλους, να το καταλάβουν και οι δυο ότι δεν είναι για τους ώμους τους οι μεγάλες αλλαγές. Να το πάρουν επιτέλους απόφαση: ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης δεν είναι Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι και οι δυο τους ατυχείς απομιμήσεις που ακόμα και τώρα, στο σημείο της απόλυτης καταστροφής της χώρας, επιμένουν να θέλουν να διαχειριστούν τα συντρίμμια που οι ίδιοι και τα κόμματά τους διαχρονικά προκάλεσαν».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Γραμματίδης αναφέρθηκε στην αδυναμία της ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αλλά και να αντικρούσει τα καταστροφικά λάθη και τη δραματική ανικανότητα του κ. Τσίπρα, έχοντας ξεκάθαρα απωλέσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό που 40 χρόνια πριν καθόρισε από τη Χαλκιδική ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι η ίδια ΝΔ που απέτυχε, προκάλεσε και απογοήτευσε μία τεράστια μερίδα της κοινωνίας. Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια τζάκια, οι ίδιες βαρονίες, η επιτομή της αλαζονείας και του ψευδοελιτισμού. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται κυβέρνηση των αρίστων αναφερόμενος προφανώς στους κκ. Γιακουμάτο, Βούλτεψη, Ντινόπουλο, Χατζηδάκη, Μαντούβαλο, Βορίδη και Γεωργιάδη … ενδεχομένως και στον κ. Ρουβά.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Πολιτική