Εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων: Τι σχεδιάζεται;

Από τη Δευτέρα ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

Ο πρώτος γύρος διαπραγμάτευσης κατέληξε σε μια λύση η οποία, όπως παραδέχονται στο υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι καθόλου δελεαστική για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια αφού το ποσοστό του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν για τα νομιμοποιήσουν φόρο με βάση την κλίμακα φορολόγησης του έτους που αποκτήθηκαν και με ποσοστό προσαύξησης.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του φόρου θα κυμαίνεται από 40% έως και 70%. Έτσι, πολλοί φορολογούμενοι θα επιλέξουν να πάρουν το ρίσκο να εντοπισθούν αργότερα παρά να πληρώσουν αυτό το σημαντικό ποσοστό φόρου.

Το βάρος της διαπραγμάτευσης αυτή τη φορά έχει αναλάβει το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη με στόχο να θεσπιστεί ένα ποσοστό φόρου της τάξης το πολύ του 30% προκειμένου και φορολογικά έσοδα να υπάρξουν αλλά και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Οι προσδοκία στο ΥΠΟΙΚ είναι να καταλήξει σύντομα η διαπραγμάτευση θετικά και να κατατεθεί το νομοσχέδιο έως το τέλος του μήνα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Φορολογία