ΔΝΤ: Αν είχαμε έναν Έλληνα Macron, θα μπαίναμε στο πρόγραμμα

«Αν είχαμε έναν Έλληνα Macron, θα μπαίναμε αμέσως (στο πρόγραμμα)», δήλωσε στο δίκτυο CNBC αξιωματούχος του ΔΝΤ, αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο της Γαλλίας και την πρόθεσή του για μεγάλη μεταρρύθμιση της γαλλικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ αναμένεται να αποτελέσει επίσημα μέρος του ελληνικού προγράμματος – δεδομένου ότι αυτό συνιστά βασική προϋπόθεση για χώρες όπως η Γερμανία- αλλά παραμένει αβέβαιο σε ποιο επίπεδο θα φτάσει η συμμετοχή του.

«Θα έχουμε κάποια συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβή αριθμό», είχε δηλώσει ο Johannes Mayr, επικεφαλής οικονομικής έρευνας της Bayern LB, στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα.

Συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΔΝΤ

Οι επερχόμενες προθεσμίες για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο συνιστούν τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα φτάσει τελικά σε συμφωνία με τους πιστωτές της για το χρέος, δήλωσε επίσης ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Συγεκριμένα, ο αξιωματούχος του Ταμείου που έχει γνώση των συνομιλιών, αλλά ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι «Χρειάζεται κάποιος να παραχωρήσει κάτι. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, γιατί ο χρόνος πιέζει».

Επιπλέον, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο CNBC ότι «ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας στις 15 Ιουνίου».