Βάλτωσε η αξιολόγηση – Δεν κλείνει ούτε τον Απρίλιο

Χωρίς απόφαση σε τεχνικό επίπεδο αναμένεται το Eurogroup της Δευτέρας σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι πως σύμφωνα με την εκτίμηση του, πολύ δύσκολα θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης ακόμα και τον Απρίλιο.

Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών, με πολλά από τα ζητήματα να παραμένουν ακόμα ανοικτά, τα οποία, όπως εκτίμησε, εάν δεν υπάρξει κινητικότητα, δύσκολα θα κλείσουν.

Ως τέτοια ανέφερε τα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση του πλεόνασματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κ.α

Ο λόγος έχει να κάνει με τις διακοπές του Πάσχα, αλλά και το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έτσι, στο Eurogroup της Δευτέρας θα γίνει μόνο μια καταγραφή για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και ίσως και με κάποιες ελληνικές δεσμεύσεις ως προς την επίτευξη μεγαλύτερης προόδου τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι επικεφαλής των Θεσμών ζητούν εγγυήσεις προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Μόνο υπό αυτήν προϋπόθεση θα αποφασιζόταν η επιστροφή τους την επόμενη εβδομάδα.