Αχ, Μαργαρίτα (μάδημα) Μαγιοπούλα…

Δίπλα στις υπογραφές του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών θα υπάρχει και το “Αχ” των φορολογουμένων…

Του Χάρη Παυλίδη

Προκαταβολικά θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους δημιουργούς του υπέροχου τραγουδιού, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, γιατί κάποιοι ευλόγως να κάνουν διάφορους συνειρμούς που σχετίζονται με τη νήσο Μαργαρίτα της Καραϊβικής.

Διευκρινίζω ότι το εκλυτικό αίτιο που με ώθησε να γράψω δεν ήταν το ταξίδι του Νίκου Παπά, αλλά ο αναστεναγμός και το μάδημα της μαργαρίτας που περικλείουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε να κλείνει ημέρα με την ημέρα επί μήνες και όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί με έναν αναστεναγμό που σε καμία περίπτωση δεν θα υποδηλώνει ανακούφιση.

Διότι όποτε κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι βέβαιο ότι, δίπλα στις υπογραφές του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών θα υπάρχει και το “Αχ” των φορολογουμένων. Προς το παρόν η κυβέρνηση μαδάει τη μαργαρίτα και καλώς εχόντων ζήσε Μάη μου.

Εν τω μεταξύ η “αξιολόγηση- μαργαρίτα” προσφέρεται και για σχέδια αποσταθεροποίησης, όπως αυτά που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει την αδυναμία της να ολοκληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει.

Προκειμένου λοιπόν να δώσει ένα επικό χαρακτήρα στα θεατρικά δρώμενα των τελευταίων εβδομάδων, αναζητά “δολιοφθορείς” να χρεώσει τα λάθη της. Μάθαμε, λοιπόν, ότι η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί το “παλιό σύστημα” θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Το “παλιό σύστημα” εξυφαίνει σχέδια αποσταθεροποίησης και όχι τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε και προσπαθεί, κερδίζοντας χρόνο, να λειάνει (Μπαλάφας)

Και Μαγιοπούλα και μάγισσα η “μαργαρίτα- αξιολόγηση”. Με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Δημήτρη Τζανακόπουλο απ’ τη μια δηλώνει ότι θα χαίρονται να ψηφίζουν και από την άλλη να καταγγέλλει το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε που τους εμποδίζει να ψηφίσουν!

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ολοκληρώνει την αξιολόγηση τις μονές ημέρες και τον Αλέξη Τσίπρα τις ζυγές ημέρες της εβδομάδας. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα ήρθε το Πάσχα, αλλά δεν ήρθε το κουαρτέτο. Και γιατί να έρθουν αφού μπήκαμε στην “τελική ευθεία” όπως είπε ο εκπρόσωπος;

Στο τραγούδι ο ποιητής πότιζε κάθε πρωί τη Μαργαρίτα με φιλιά, ενώ εδώ οι “ποιητές” της “αξιολόγηση- μαργαρίτα” ποτίζουν τους Έλληνες με ψέματα. Τόσα όσα χρειάζονται για να χρεωθούν οι άλλοι το φιάσκο μιας διαπραγμάτευσης που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από την αντίστοιχη του 2015.

Οι συνήθεις ύποπτοι, ΔΝΤ και Σόιμπλε, με την προσθήκη στην έκδοση του 2017 τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύσσωμη την αντιπολίτευση, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κώστα Σημίτη.

Φαντάζομαι ότι ο “μικρός” έβγαλε το γύψο και γράφει τα σενάρια για τους “εχθρούς” με το ίδιο χέρι που θα υπογράψει το νέο Μνημόνιο.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ: NEWS247.GR

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Opinion