Μπορεί οι ΗΠΑ να εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κορυφή της λίστας όμως και οι δισεκατομμυριούχοι σε χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, και η Γαλλία μπορούν και τους συναγωνίζονται σε… δισεκατομμύρια τους βορειοαμερικανούς!
Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους σε αυτή τη λίστα είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ άλλοι έχουν κληρονομήσει τις περιουσίες τους αλλά είχαν το επιχειρηματικό δαιμόνιο ώστε να τις αυξήσουν.
Δείτε τη λίστα που δημοσίευσε το fortunegreece:
ΔΑΝΙΑ – KJELD KIRK KRISTIANSEN 13.1 ΔΟΛΑΡΙΑ
Ξεκινάμε με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πίσω από το αγαπημένο παιχνίδι της παιδικής μας ηλικίας: των Lego. Ως αγόρι, ο Kristiansen εργάστηκε με τον παππού του, Ole Kirk Κristiansen, δοκιμάζοντας μικροσκοπικά τούβλα και το τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτά.
ΑΥΣΤΡΙΑ – DIETRICH MATESCHITZ, 13,2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο συνδημιουργός του energy drink, Red Bull, χρησιμοποίησε την τεράστια περιουσία του για να δημιουργήσει τη δική του αγωνιστική ομάδα στη Formula 1. Επίσης, έχει ένα ιδιωτικό γκαράζ όπου διατηρεί τη συλλογή του από αεροπλάνα.
ΡΩΣΙΑ – LEONID MIKHELSON, 14,4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο Mikhelson είναι ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek. Ξεκίνησε τη ζωή ως εργοδηγός σε μια κατασκευαστική εταιρεία και κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος πολίτης της Ρωσίας.
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ HINDUJA, 14,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Οι άνθρωποι πίσω από τον Όμιλο Hinduja, ένα παγκόσμιο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι πλουσιότεροι πολίτες της Βρετανίας με τα ετήσια έσοδα της εταιρείας να είναι πάνω από 20 δις, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – PRINCE ALWALEED BIN TALAL ALSAUD, 17,3 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο πρίγκιπας, είναι ιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος και κύριος μέτοχος του Βασιλείου Holding Company της Bin Talal Alsaud και έχει επίσης μεγάλα συμφέροντα στην Citigroup και στην 20th Century Fox.
ΣΟΥΗΔΙΑ – STEFAN PERSSON, 20,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο Persson (αριστερά) πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του και είναι πρόεδρος της εταιρείας μόδας Η&M που ιδρύθηκε το 1982. Από τότε, η εταιρεία έχει περάσει σε νεα εποχή και είναι πιο δυναμική από ποτέ.
ΙΤΑΛΙΑ – MARIA FRANCA FISSOLO, 22,1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως “μια μερέντα” θα μπορούσε να αξίζει τόσα πολλά χρήματα! Και όμως, η Maria Franca Fissolo – η χήρα του δημιουργού της Nutella, Michele Ferrero, κληρονόμησε τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ιταλίας.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ – BEATE HEISTER ΚΑΙ KARL ALBRECHT JR., 25,9 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Μπορεί να φαίνεται σαν η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi να έχει έρθει από το πουθενά, αλλά στην πραγματικότητα ιδρύθηκε από τους Karl και Theo Albrecht το 1946. Τα παιδιά του, τα οποία εξακολουθούν να τρέχουν την αλυσίδα είναι όντως πολύ πλούσια.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ / ΕΛΒΕΤΙΑ – JORGE PAULO LEMANN, 27,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο Lemann γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στην Ελβετία, και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος και στις δύο χώρες. Πρόκειται για έναν λαμπρό επενδυτή ο οποίος ίδρυσε την Banco Garantia.
ΓΑΛΛΙΑ – LILIANE BETTENCOURT, 36,1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, η Bettencourt, κληρονόμησε την αυτοκρατορία L’Oreal το 1957. Παρά την κοσμική ιδιότητα που είχε στο παρελθόν, αποφεύγει πλέον συνεντεύξεις. Είναι ακόμα γνωστή για τις φιλανθρωπίες και μάλιστα έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Bettencourt Schueller.
ΜΕΞΙΚΟ – CARLOS SLIM, 60,8 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο Slim ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μεταξύ του 2010 και του 2013, αλλά για φέτος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό. Είναι ο πρόεδρος της Telmex, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της χώρας, και έχει μετοχές στο 40% από τις λίστες του χρηματιστηρίου του Μεξικό.
ΙΣΠΑΝΙΑ – AMANCIO ORTEGA, 67 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Η μόδα λιανικής πώλησης είναι μια μεγάλη επιχείρηση, ειδικά αν έχει κανείς στην κατοχή του την εταιρεία πίσω από τα Zara. Ο Ortega, ο οποίος ζει στη Γαλικία, κρατά έντονα κρυφή την ιδιωτική ζωή του, και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν μερικές φωτογραφίες του δημοσιευμένες. Η εταιρεία του εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2001 και τότε έκανε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, αλλά μια συνεντεύξη με τον άνθρωπο αυτόν είναι ακόμα αδύνατη.
ΗΠΑ – BILL GATES, $ 75 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Στην κορυφή, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αμερικής και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς. Ο συνιδρυτής της Microsoft παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 2000, αλλά έχει μείνει πρόεδρός της. Από το 2006 μάλιστα εργάζεται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τον περισσότερο χρόνο του αφιερώνει πλέον στο Ίδρυμα Gates Bill Melinda, εξετάζοντας το που θα μπορούσε να δωρίσει μέρος της μεγάλης (στην πραγματικότητα τεράστιας) περιουσίας του.