Αυξάνονται και πληθύνονται οι δισεκατομμυριούχοι

Αυξάνονται και… πληθύνονται οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Wealth-X στο τέλος του 2015 ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 6,4%, στα 2.473 άτομα.

Ο πλούτος που βρίσκεται στα χέρια των ατόμων αυτών αυξήθηκε το περασμένο έτος κατά 5,4% και ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,7 τρισ. δολαρίων, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ εκτιμάται στα 17 τρισ. δολάρια.

Η ευρύτερη περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) παραμένει η πατρίδα των περισσότερων δισεκατομμυριούχων (1.013). Ακολουθεί η Αμερική (Βόρεια και Νότια), με 782 δισεκατομμυριούχους, η οποία όμως… νιώθει την καυτή ανάσα της Ασίας (678) που παρήγαγε τέσσερις φορές περισσότερους δισεκατομμυριούχους το περασμένο έτος.

Ωστόσο, η Αμερική διατηρεί τα πρωτεία όσον αφορά τους… πιο βαθύπλουτους δισεκατομμυριούχους, καθώς ο σωρευτικός τους πλούτος ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια, έναντι 2,8 τρισ. δολαρίων που κατέχουν οι δισεκατομμυριούχοι της περιοχής ΕΜΕΑ.

Οπως αναφέρει ο ερευνητής της Wealth-X Ντέιβιντ Μπαρκς, καθώς οι baby boomers μεταφέρουν τον πλούτο τους στη νέα γενιά, ολοένα και περισσότεροι κληρονόμοι εισέρχονται στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων. Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία (87%) είναι αυτοδημιούργητοι.

Οσο αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων, τόσο αυξάνεται και η επιθυμία τους να αφήσουν κάτι πίσω τους μέσω φιλανθρωπικών δράσεων και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο το Giving Pledge, δηλαδή η δέσμευση του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και του Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των αμύθητων περιουσιών τους.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Πλανήτης