Απελευθερώθηκε έπειτα από έξι μήνες ομηρείας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο όπου και εντόπισαν τον επιχειρηματία μόνο και δεμένο.
O επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και μαζί του ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας φύλακας, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος. Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει οκτώ συλλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε αρκετό καιρό πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο η αστυνομία ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι οκτώ απαγωγείς έχουν καταγωγή από την Κρήτη.
«Είναι αλήθεια ο Μιχάλης, το παιδί μου είναι ελεύθερος»
Συγκίνηση κατέκλυσε την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο άκουσμα της είδησης ότι τελικά έπειτα από έξι μήνες ομηρείας, τελικά απελευθερώθηκε.
Μιλώντας σε Μέσα, ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη επιβεβαίωσε ότι ο γιος του είναι καλά στην υγεία του. «Είναι αλήθεια ο Μιχάλης, το παιδί μου είναι ελεύθερος», τόνισε μιλώντας στο protothema.gr και συνέχισε: «Είναι και πάλι κοντά μου. Δόξα τω θεώ είναι καλά στην υγεία του και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό».
Όπως ενημέρωσε επίσης η οικογένεια του επιχειρηματία, είναι καθ’οδόν για το νοσοκομείο ώστε να τον δουν και να τον ρωτήσουν τι έγινε.
Η αντίστροφη μέτρηση
Η απαγωγή Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Καλέσσα Ηρακλείου, έναν μικρό οικισμό λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Η ομάδα των απαγωγέων έστησε καρτέρι στον 54χρονο και οι Αρχές κατάλαβαν τι έχει συμβεί όταν το πολυτελές τζιπ Mercedes βρέθηκε τρακαρισμένο και με ανοιχτές τις πόρτες στην άκρη του δρόμου.
Εκτοτε, οι απαγωγείς είχαν μιλήσει ελάχιστες φορές με την οικογένεια.
Ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, στο βίντεο που έστειλαν οι δράστες στην οικογένεια για να δείξουν ότι είναι ζωντανός, λέει ότι είναι πολύ κουρασμένος και τους ζητά να κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.
Η πρωτοφανής στάση των απαγωγέων, που για ακριβώς έξι μήνες κρατούσαν φυλακισμένο τον 54χρονο Κρητικό, και η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, που τελικά είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνθέτουν το παζλ της πιο περίεργης απαγωγής στα ελληνικά χρονικά.
Μετά το τελευταίο σημάδι με ιδιόχειρο σημείωμα του απαχθέντος, ο οποίος απαντώντας σε προσωπική ερώτηση αποδείκνυε ότι είναι ζωντανός, οι απαγωγείς φαίνονταν ιδιαίτερα άκαμπτοι και ζητούσαν 70 εκατ. ευρώ ως λύτρα.
Οι απαιτήσεις τους έπεσαν πριν από περίπου έναν μήνα στα 30 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν όσο χρόνο χρειαστεί για να μαζευτεί το ποσό.
Η οικογένεια Λεμπιδάκη ρευστοποιώντας ό,τι έχει και δεν έχει και ζητώντας δανεικά κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό λίγο κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ (οι πληροφορίες λένε ότι το ακριβές ποσό είναι 9.800.000 ευρώ) διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα δικά τους, ούτε επίσης η δυνατότητα συγκέντρωσης επιπλέον ποσού από τρίτα πρόσωπα. Και αυτό γιατί μπορεί να διατηρούν επιχειρήσεις και να διαθέτουν περιουσία, όμως αυτό δεν μπορεί να μετατραπεί σε ρευστό για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των απαγωγέων.
Στην Ελλάδα, άλλωστε, των capital controls και της οικονομικής κρίσης η ρευστότητα είναι είδος προς εξαφάνιση.
Οι απαγωγείς που ξεκίνησαν να ζητούν 100 εκατ. ευρώ, έπεσαν στα 70 εκατ. και μετά στα 30 εκατ. έδειχναν ανυποχώρητοι αδιαφορώντας για το ότι ένα τέτοιο ποσό δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί ακόμη και από οικογένειες που διαθέτουν το οικονομικό προφίλ των Λεμπιδάκηδων.
Τελικά, όμως, την περασμένη Δευτέρα έκαναν μια κίνηση με σκοπό να αρχίσει πάλι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Το SMS που απέστειλαν στους συγγενείς του βιομηχάνου έλεγε ότι με 18 εκατ. ευρώ είναι διατεθειμένοι να απελευθερώσουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη καθιστώντας σαφές ότι θέλουν να τελειώσει η ιστορία.
Από την πλευρά της οικογένειας του 54χρονου, ο αδερφός του, που ουσιαστικά είχε και τον πρώτο λόγο, περίμενε την επόμενη επικοινωνία μαζί με απόδειξη ότι ο άνθρωπός ήταν καλά στην υγεία του, για να περάσουν στο επόμενο βήμα – ουσιαστικά στην τελευταία φάση της υπόθεσης.